2009. december 4., péntek

FIGYELEM!KÖZÉRDEKŰ KÖZLEMÉNY

Tegnap szereztem (komoly 200FTért,hirtelen talált információval és párszáz FTnyi pé'zzel) "FILMÉVKÖNYV 1998"at,amiben 1997ben kiadott/elkészült filmek vannak,magyarok és itt forgalmazott külföldiek.Abban találtam:

"TÖRÉSVONALAK I-II.
I.Innen a legnehezebb...
II.Talpon maradni

(FRACTIONS
I-NOW COMES THE TOUGHEST PART- II- TO SURVIVE)

r:Schiffer Pál f: Leveleki Magdolna, szé: Köllő Miklós, Köllő János, o I,II: Andor Tamás,Bélafalvy Balázs,Halász Gábot,Stenszky GYula, Gózon Francisco, II: Ágoston Gábor, Lajos Tamás,v: Révész Márta, Rigó Mária, Ostoros Ágnes, h: Wahé Frigyes, gy: Pál Ödön,Kopalszky Tamás, p.:Kardos Ferenc
Budapest Filmstúdió Kft. a Magyar Televízió Dokumentumfilm Stúdió, a Magyar Mozgókép Alapítvány és a MAgyar Televízió támogatásával
video,szí, 44+63 perc

Az alkotóknak az egykori Videoton szocialista nagyvállalatról készült korábbi filmjei a vállalat összeomlását, az elbocsájtásokat és a munkanélkülivé válás folyamatát kísérték figyelemmel.
Ebben a kétrészes filmben azt követik, kinek sikerült a talpraállás, kinek nem. Milyen lehetőségeik voltak és ki hogyan élt vele. Az első rész szereplői olyan emberek,akik nem jártak be hosszú utat helyzetük elfogadásáig. A második részben szereplők sokféleképpen próbálták életüket jobbra fordítani - az ő kálváriájukat folyamatosan kíséri a kamera.
A Videoton munkásainak életútját bemutató filmciklus korábbi filmjei:
Videoton Sztori I.-III.(1991-93)
Elektra, avagy: Bevezetés a kapitalizmus politikai gazdaságtanába (1995).
"
(ez az idézett részlet a FILMÉVKÖNYV 1998. 70.-71.oldalán áll.Kiadta a Magyar Filmintézet, 1998. ISSN 0230-2047)

Nos,ha valakinek megvannak e filmek,kérem jelentkezzen jutalomért,és készítsen nekem 1-1 kópiát,saját céljaimra,kutatásra!
KOMOLYan!Nem vicc!

És,más téma:
Mit találtam újra ma:


Azért rakok pár ismétlést ide,amiket már közöltem ,korábbi bejegyzéseimben,hogy lehessen decemberben ilyen "beszt of 2009" összeállítás is majd.

Ez viszont lehet nem volt még:


Lucia: Marinero


Public Passion - Flash in the Night (1986) (Italo-Disco)


Secret Service - Flash in the night (1982)
http://www.youtube.com/watch?v=kerUIgrPPGE
Ez lehet az eredeti klipje?:


Sejthettem volna,hogy nem csak 1 ember dolgozta fel ezt,és nem csak akkoriban,pl:


YSA FERRER - Flash in the night (tv)
(hihi egyik komment alatta: "She's cute:) But singing this song in French is a crime. It's unforgiven :/ " wahahhahammm, azért érdekes így is)


CARRARA: Disco King

Éss:

FLIRTS: Surf's up (1982) ( A lemezborító színei engem egy TópartiGimis számtech.szakkörös színes (4et választott ki a 16ból?) CGA monitoréra emlékeztetnek,ami RCA gyártmányú volt,és egy 2floppymaghajtós,turbóval 4MHZs IBM PC XT -klónra volt rákötve (azt hiszem abban a gépben volt egy nagy- és egy kisfloppymeghajtó is, a kicsi nem 1,44MBs hanem fele, 720 KB-os volt...a nagy meg avgy 360KB-os vagy 1,2MB-os.Jaj ne kockulok! ;-) 1-2napja IT CROWDot lestem és elfáradt a szemem!:-D Kinek van meg az első 3 évadon kívül a többi,későbbiek, feliratozva?)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése