2009. december 20., vasárnap

AJÁNLOM ELOLVASNI!

Megszakítjuk adásunkat,hogy a nosztalgiázásból a jelenbe kerüjünk,és visszamutassunk,hogy 20ÉV ALATT KIK ÉS MIT KÚRTAK EL!:

http://kuruc.info/r/6/52492/

"SZEGEDI SÉTA"...de lehetne akár BP-i vagy SZFVÁR-i is!

Idézek néhányat:

"Vajon mikor fogják az emberek a munkahelyrombolás–import függőség–munkanélküliség-, életszínvonal-csökkenés–államadósság–népességfogyás közötti összefüggéseket felismerni? És ha ezeket felismerték, és azt is, hogy ez nem egy véletlen, hanem egy megtervezett folyamat volt, amelynek részesei voltak egymással versengő politikai pártjaink? Hogyan fogják a felelősöket elszámoltatni?"

"A Szegedi Gyufagyár környékén minden csendes, a gépek nem termelnek. A nagy szemfényvesztés (ún. rendszerváltozás) után az 1945 előtti svéd tulajdonos privatizálta. Néhány évig folyt benne a termelés, mára már csak raktárépületnek használják."

(Textilművekről)"Az üzemnek saját óvodája, saját munkásszállása (képünkön) volt. A vállalatot, mint az összes szegedi, ill. magyar vállalatot az igazgató–főmérnök–főkönyvelő–párttitkár négyesfogat irányította. Magától értetődő, hogy a vezetői posztra való alkalmasság legfontosabb kritériuma a politikai megbízhatóság volt. Hol vagytok, volt vállalatvezetők, volt párttitkárok? Mit kaptatok azért, hogy eladtátok lelketeket először a vörös ördögnek, aztán a privatizálásnál egy kis baksisért az új hódítóknak?"

"Gondolatban még készítünk egy kis számvetést, mi maradt meg Szegeden.
Megvan a Szalámigyár, Leisztinger-birodalom tagjaként. Néhány éve Dániából hoztak fagyasztott félsertéseket feldolgozásra, és amikor gőzzel felolvasztották, a dolgozóknak facsarta az orrát a szag. Így támogatták a hazai sertéstermelőket. Megvan a MOL részeként a kőolaj- és földgázkitermelés. Mint tudjuk, a MOL 75%-ban külföldi tulajdonban van. Megvannak a közszolgáltatók, gáz, víz, villany, javarészt francia tulajdonban. Megvan a tejfeldolgozó, először olaszoké volt, magánkézbe adták tovább."

"És gyorsan nézzük még meg, mit kapott Szeged demokráciánk 20 évében: termelő üzemet egyet sem. (A néhány fős önerőből létesült kft.-t itt nem számoljuk.) Ehelyett jött a Cora, Tesco, METRO, Lidl, Aldi, Penny Market, Baumax, Praktiker, OBI. Mindenki hozta a saját jól beolajozott beszállítói hátterét, mondanunk sem kell, külföldről."

"Természetesen tudjuk, amit Szegeden látunk, az nem helyi specialitás. Ilyen az egész ország.
Nem állítjuk, hogy a 20 évben egyetlen termelőüzem sem ment volna tönkre, ha a politikai vezetés komolyan veszi hivatását. De tudjuk, hogy sokkal jobban lehetett volna a kérdést, a kommunizmus csődtömegét kezelni.

Példa erre a lengyel, a cseh, a szlovén, a szlovák, a horvát, és igen… a román helyzet is. Ilyen katasztrofális politikát egyetlen ország elitje sem produkált, mint a mienk."

Qrmány,akasztófára föl!Aló mars!
Zsidóqrmány!Bőröndöket kikészíteni!CSak azt vihetitek ami benne van,mint ahogy annak idején ugyanígy az elődeitek,apáitok,nagyapáitok kiqrtak a kitelepített magyarokkal és németekkel!Irány Izrael!

"Igen. Európa itt épül, Magyarország itt száll a sírba. Érdekes egyébként, ezeket a bosszantó feliratokat, hogy Európa itt épül, csak nálunk lehet látni. Romániában, az ún. Szlovákiában, a nyugatabbra fekvő országokról nem is beszélve, a saját hazát építik."

"Ébresztő, szegediek, ébresztő magyarok! Vérre menő pártharcok helyett, amely harcot a háttérből nagy pártjaink külföldi megbízói gerjesztenek, ismerjük föl, kik igazi ellenségeink, hol húzódnak a frontvonalak. A felismerés már fél győzelmet jelent."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése