2010. január 10., vasárnap

HIHIHI

Ez a hang..mint a szörnyecskék..vagy mint ötreg lendkerekes autók...



Fura macska (van egy pont a macska hátán,amit ha elvileg megnyomnak, "ördöggé változik" ;-)

AH!:


"beszélő" macsekok!


Macsek ébresztése "hávuáhh..mi a fa**:Miér' ke'tő' fő'?" :-D

Kölkök étkeztetése menzán..de rég vó't:

1.rész


2.rész


3.rész
(Á-háá!Valaki járt ott!:
"Már az első videó étkezője alapján akartam kérdezni, de a büfé is ismerős:
Ez a Herman Ottó Ált.Isk, Egressy út nem?")

"Én azt ettem ami volt. Ha volt mit.
Kicsit rohadtul elkényelmesedtünk!"

"A tesómmal apánk céges menzáján kajáltunk a '70-80-as években, többféléből, és zömmel nagyon klassz kajákat. Szerencsénk volt, biztos elég jó normatívából dolgozhattak, mert tényleg jó kajákat ettünk.

Ezzel együtt élesen emlékszem arra, amikor a menzás nénik óriási, tömött szatyrokkal döcögtek ki délutánonként a munkahelyükről :D.

Felnőttként én is és a húgom is főz a gyerekeinek hétvégenként és 1-2x hétköznap, mert a menzát nem eszik meg a suliban, hazaérve viszont kikajálták a hűtőt. Nem bírtuk anyagilag, és a kölyköknek is jobb egészséges, főtt ételt enni suli után. Bár nekünk nyilván fárasztóbb.")

Az első videónál irták,hogy sezgény kölkök 3szor annyi sót kapnak,mint amennyi kellene...jelzem,abból elsz a sok vérnyomásbeteg, meg vese,gyomor,máj,stb...főleg ha káliumtartalmú "tenbgeri só",az aprószemű...ezér kő'ne a normál kősóra visszatérni...esetleg...
És egy nagyon találó válaszként az egyik kommentelő a másiknak:
"gényes ember lehetsz, ha hamburgert étkezel. Tudod, az vagy, amit megeszel."
Bizony!Szart eszel (dögök meg hamburger meg olajtoccs),szarrá leszel!



4.rész:

"Nem az ételkészítő cégen múlik, hogy mennyiből főznek. Ők csak az alkalmazottaik fizetésén spórolhatnak. Negyedik nap a menzán."
"hát nem tudom mit lehetne tenni, de az tény hogy szarból nem lehet várakat építeni.Én sem értem hogy az egyedi konyhákat miért szüntették meg, gondolom nem érte meg üzemeltetni őket mert az ÁNTSZ belekötött mindenbe. A kis konyhákon legalább tudtak főzni normális kaját, a nagy ételkészítő cégeg, meg csak terjesztik a szalmonellát, stb...."(1996os vagy 98as JUNIORos eperleves-gigaszalmonella-kórházbakerülős fosatóshányatós -ról ír gondolom...)
Valaki itt irta:
"Szerintem teljesen igaza van az ig-nak, de akkor miért nem csinál egyórás ebédszünetet? Ilyen gyors étkezés mellett érthető, hogy tésztaszerű ételeket (pogácsa, szendvics, pizza, paszta, hambi...) kívánnak a gyerekek. A megfelelő receptet használnának (ami a magyar szakács- és egyéb receptek 99%-nak leváltásával járna), akkor már hirtelen tök egészséges lenne.

A mai ételhez meg:

kihozták papíron, hogy a kelbimbó egészséges és finom - na de nem ilyen recepttel meg technológiával, mert tényleg gusztustalan, ahogy tönkreteszik az ízét és a tartalmát!

Ha már olyan kicsit a gépek aránya, akkor miért nem vesznek párolót?

És rá kellene jönni arra, hogy a fasírt akkor lenne egészséges, ha VAGY elsősorban szénhidrát-alapú, VAGY elsősorban fehérje alapú. De ahhoz ki kellene dobni a régi hiánygazdasági szegényember-áldzsentri recepteket."
HMMM....
"Izgalmas kérdés, hogy hogy lehet egy cég olcsóbb az önkormányzat számára, mint a korábbi rendszer, amikor a konyhások alkalmazottként dolgoztak az iskolákban? Nyilván CSAK úgy, hogy a cégek mutyiznak a bérek ill. járulékok körül. Az önkormányzat annyit lát, hogy amit fizet a vállalkozónak, az kevesebb, mint a konyhai dolgozók bruttó bére. Tehát vagy hülyék és nem látják, hogy a vállalkozó mutyizik, vagy nem foglalkoznak vele, tehát adócsaláshoz asszisztálnak..."

"phcalvin, attila1 mindkettőtökkel egyet tudok érteni. Ez az egész túl összetett és szvsz társadalmi problémákat feszeget. Szerencsére egyre több haladó gondolkodású szülő van aki a gyerekében mint a jövő "befektetésébe" nem a szemetet akarja beletolni, de sajnos ez még mindig nem elég, a zöm nem ez. Igenis a szülők felelőssége is, hogy a kölykök el vannak kényezetve és nem hajlandóak megenni pl. a főzeléket. E helyett az otthoni példa nyomán az egészségtelen kaját tolják, na és persze egyre többen vannak elhízva. A Junior alkalmazkodik a nép akarathoz és megpróbál gazdaságosan üzemelni. Persze ez is strucc politika, hiszen a probléma tovább generálódik. Mivel a magyar jó része sajnos szemellenzős ezért központosítottan van esély a közétkeztetés rendbe szedésére. Számtalan egyéb hasztalan kiadás helyett oda kell állni a közétkeztetés mögé, beletenni a szükséges pénzt, de szigorúan szabályozni a követelményeket a korszerű táplálkozástudomány szerint. Természetesen ez sem fog mindenkinek tetszeni, de legalább a kölykök egészségét szolgálja és előbb utóbb egyre többen belátják szülők és politikusok is (akik szintén szülők), hogy a jövő generáció olyan lesz mint amilyenné neveljük őket."
"Lehet házat is jó és silány minőségű alapanyagból felépíteni. Külsőre nagy különbség nincs a kettő között mert a vakolat/burkolat jótékonyan eltakar, de az idő előrehaladtával az egyikkel folyamatos probléma lesz a másikkal lényegesen kevesebb. Gyerek korban különösen fontos, hogy a majdani felnőtt miből építi fel a szervezetét (mondjuk az sem mellékes, hogy a milyen emberek formálódnak a TV-k mellett). Ezért struccpolitika az, hogy én is felnőttem ezen a kaján."
És akkor jön a keringés,cukor,dagiság...
"Úgy látom szerencsés vagyok, hogy egy olyan középiskolai menzán ehettem ahol helyben főztek és nem szartak a gyerekek igényeire(annyira) és furcsamód mindenki megette az ebédet." Ezek szerint én is,mert a Tópartiból át kellett menni a Radnóti kollégiumba...amit azóta a Kodolányi fizetősfőisk. megkaparintott...általánosban a VAsvári-ba úgy hozták Barkas-on a 800személyes iskolába...elvileg anyámék Nehézfémöntödéjébe is úgy vitték valahonnan az ARÉV-től,amikor még létezett és nem qrták el (AlbaRegia Áll.Épitőip.Váll. Szfvár)...

5.rész:


("A fagyasztott, panírozott csibefasírt, pulykamell és társai valóban nem húsból vannak. Aki az átlagnál kicsit tudatosabb, az persze meg sem veszi ezeket a tartósítóval, festékkel, rákkeltő anyagokkal átitatott retteneteket."
Anyám mégis megveszi,hiába beszélem le!Feljelentem tudatos mérgezésért!Ha lesz pé'zem ,kiköltözök vidékre kertesházba!

"Nem keresek túl sok pénzt, de a kajára mégis rengeteget költök egy hónapban, inkább spórolok ruhán, DVD-n, mittomén min, csak a minőségi napi étkezés biztosítva legyen. Tiszta húsok, rizs, zöldség-gyümölcs stb. nem éttermi bélszínre kell gondolni minden nap, persze. Környezetemben több helyen látom, hogy mégis az ételeken spórolnak, ami szerintem borzasztó."
UGYE?TISZKITESZK,LIDL,SPAR,GUARGUMI,XANTÁN-GUMI,TRIFOSZFÁT,DIFOSZFÁT,ERITROASZKORBÁT,ASZPARTÁM,K-ACESZULFÁM, KÁRMIN(SAV),ZSIRSAVAK MONOGLICERIJEI,SAVÉSZEREI,STB...RÁK,BÉLFOSÁS,LERAKÓDOTT MÉRGEK,REJTÉLYES BETEGSÉGEK,NEM-MÉREGTELENITÉS ESETÉN KORAI HIRTEELEN HALÁL,KÖSZVÉNY,IZÜLETI FÁJDALMAK STB STB VÉRNYOMÁS,SZIV,VESE,BÉL,RÁK ,LÁTÁS STB....

"Azért azt tegyük hozzá, hogy sokan fizetnének a jobb minőségért. (Persze nem mindenki tudná megtenni, de sokan igen.) Csak az a gond, hogy szerintem fizethetne a szülő akármennyit azért, hogy a gyereke a menzán jobbat kapjon, nem fog. Mert majd a cég szépen örül a nagyobb haszonnak és zsebrerakja. Nálunk is így volt ez. :)"

"Ja, bennem is pont ez a félelem alakult ki...

Ha már vendéglátóhelyek:
Azon is elborzadok, amikor a vendéglőbe megérkeznek a fiatalok, és sorban rendelik a bolognait meg a rántott sajtot... nulla fantázia, igények. Ha már enni szeretne, miért nem ételt eszik?"

"Összeomlik a társadalom. :) Azért megnézném a nem sokára többség arcát mikor nem jön a segély,mert kihal a lusta magyar.
Ez a Dszanni leírta magát nálam. paff
Sajnos magamon is tapasztalom hogy már a só is sózom mert nincsen íze. Múltkor megkívántam a krinolint meg a négercsókot és már köze sem volt a gyermekkorom ízeihez, pedig nem sokkal születtem a rendszerváltás előtt"
IGY JÁRUNK A DOHÁNYZÁS, A SÓHER MÜANYAGIZÁLÁS MIATT..MEG AZ IZFOKOZÓK ÉS MŰÉTELGYÁRAK MIATT...

"Az van, hogy ha pl. rendes kenyeret akarsz venni, és nem porból készült szart, akkor kiadhatsz érte kilónként 300-400 forintot. És persze speckó boltban kapod csak meg..."
És az se 1hétig jó,mint a régen pénteken házilag sütött kemencében készitett min 2kilós!

"Raszt Lynex: Nem féltetlenül lustaság, inkább igénytelenség. De tény hogy lustaság is közre játszik. Én is 6 évig menzát ettem (kellően szar is volt), de van igényem arra, hogy normális és rendes ételeket fogyasszak. És megsúgom, hogy okosan csinálva még olcsóbb is lehet. ;) Pl. egy házilag füstölt nagyon finom és minőségi sonka kilója nem sokkal több mint egy kiló felturbózott párizsinak (Természetesen őstermelőtől kell venni a sonkát, nem hypermarketbe). Míg párizsi 3 nap alatt megromlik a hűtőben is - nem véletlenül - addig sonka hetekig eláll, nem mellékesen húsból van, és nincs benne adalékanyag."

"Nagyon jó fiction movie volt. Mondjuk én közben azon paráztam, hogy a végén meghal-e valaki, de hálistennek nem. Köszönöm!"

:-D

"Szerintem azért lehet Gianni, mert neki volt egyszer valami menzás próbálkozása a viasaton, Stahl meg amúgy rühelli a gyerekeket."

MIIII?

"Ajánlom Food Inc. c. filmet."

"eo, ha te mócsinggal és rántással akarod etetni a gyereked, csak tessék, én inkább kihagynám. A finnyásság nem egyenlő a szar meg nem evésével."

"Ez a sós dolog a végén jó volt. Hajrá szívinfarktus ország!"
UGYE?ÉN MÁR 1980VALAHÁNYBAN SZÓLTAM SZÜLÖKNEK?NAGYSZÜLÖKNEK AZTÁN LETT IS KÖZÖTTÜK INFARKTUS...KÁLIUMMAL DÚSITOTT MÉREGZŐ KISSZEMŰ SÓKTÓL MEG TÚLSÓZÁSTÓL

"Minőségi újságírás a minősíthetetlen gyerekétkeztetés állapotáról. Gratula Indexnek. Így tovább!!! Itt kezdődik a valódi, ú.n. tényfeltáró újságírás, ami már nagyon régóta hiányzik Mo-ról (csak úgy mint a minőségi gyerekétkeztetés).

Talán csak a probléma megoldás része nem nagyon volt kidolgozva. Bár elhangzott egy-két tényleg használható ötlet (Áfamentesség adó, kedvezmény stb), ami akár egy kormányzati közétkeztetési program alapját is képezheti. Mert a kérdés tényleg túl mutat azon, hogy a gyerekek szimplán jót esznek-e vagy sem, hanem kőkemény népegészségügyi téma.

Ez már politika lesz: ezeknek a problámáknak a kezelése jelent valódi egészségügyi reformot nem a 300Ft vizitdíj beszedése."

"bb84 ejnye, ejnye hogy lehet ilyen csunyan diszkriminalni a tobbseget.... Mega vegen rad fogjak, hogy megint "magyarkodsz".
Nalunk a sulban meg kajalda sem volt(Erdely) s meg is felnottunk, igaz mi otthon ettunk meleg kajat :P"

"jól beszél a gianni, csak nem értem mi a szart keres a lidi reklámban. de abban igaza van a két pacáknak, hogy ha moslékon nőnek fel ezek a gyerekek, akkor 10-20 év múlva moslék emberekkel leszünk körülvéve."
EZ MÁR MEGVALÓSULT!LÁSD MULTINÁCI CÉGEK,EGYMÁS HÁTBA SZÚRÁSA, EGYMÁS ELLEN KIJÁTSZÁS,SZÉTÜLTETÉS, FOLYTON ÁTHELYEZÉS,stb LÁSD MÉG: POLITIKUSOK CIMSZÓNÁL,éS AZ ORSZÁG LEGNAGYOBB ZSINAGÓGÁJA A PARLAMENT-nél.

"Abban tök igaza van Gianninak, hogy egy iszapszentgilisztási falunapon az 500-600 főnek főzött gulyás után mind a tíz ujjadat megnyalod. De abban benne is van, aminek lennie kell.
Az elhangzott ötleteket pedig talán valaki olyan is meghallja, döntési pozícióban van. Bár ez sajnos az álom kategória."

"4 évtizedig dolgoztam iskolában, vittem a gyerekeket ebédelni. A válogatás legfőbb oka, hogy a szülők nem szoktatják hozzá a gyerekeket a főzelékekhez, nyers salátákhoz. A krumpli és a hús viszont mehet minden mennyiségben és formában. Igen, ebből a normából jobbat kihozni nagyon nehéz. Ha az igazgatók odafigyelnek, akkor a minőség is javul. A mennyiséggel is gond van, mert bizony 13-14 éves kamasznak gyakran az ebéd nem elég. Szomorúan láttam, hogy a repetát kérőket bizony elhajtották. Hallottam olyan iskolát is, ahol 14. óra után bárki mehetett ennivalóért - az is aki nem volt befizetve - mert a megmaradt ételt kiosztották.
Saját szememmel láttam az étkezők között kódorgó gyerekeket, akik üres kenyeret szedtek össze maguknak."

"Először is a Lidl egy gerinctelen mocsok vállalkozás (lásd netpoint.hu)

Szerintem egyébként simán megoldható lenne, hogy, aki jobb kaját akar, az jobbat kap drágábban. A dolog kulcsa a minőségellenőrzés. Ha gond van, akkor a gyártót kitiltani az országból és kész. Amelyik szülő megengedheti magának a drágábbat, annak ne kelljen már moslékkal etetnie a gyerekét."

"De a te anyukád v.szinű 6-14 óráig dolgozott és mire te 16 órakor hazaértél a napköziből már ott volt a meleg vacsora. Manapság mind a feleségem és a lányom anyukája 8-ra járnak és 17 óráig dolgozik sőt a kollégái 20 óráig ő csak a gyerek miatt jöhet haza előbb. Én meg fél 7-től 12 és fél órázok. Tehát este hétig! Persze erre nem kötelezhetnek de akkor köszönik szépen viszlát. Akkor aztán szar eperleveses menzás kajára sem telik."
EZ AZT JELENTI HOGY 20ÉVVEL EZELŐTTHÖZ KÉPEST A BÉKA SEGGE ALÁ KERÜLTEK A ZSIDÓKAPITALIZMUS MEG KÚRMÁNY MIATT A DOLGOZÓI JOGOK!!!!

"11 évig menzán ettem.. ebből 1 évig ilyen segély cucc miatt ehettem egy frankó kis étteremben valódi kaját is... életem egyik legjobb éve volt..."

"NINCSEN olyan szó, hogy séf!
És nem azt jelenti, hogy főszakács, vagy mesterszakács!
Olyan van, hogy chef, ez viszont külföldiül van, és nem jelent mesterszakácsot!

A chef csak azt jelenti, hogy „főnök”,
SEMMI EGYEBET!

Érthető?
Szóval a tanulságok?"

"-A töltött izé belseje, a "sajt" körül zöld szokott lenni.
-Pár osztálytársam már most gondolkozik, hogy befizessen-e. Sokak szerint nem éri meg, nem bírja a családi kassza.
-Kösz, de pacalt ne...
-A milánóiban nem is darálthús van, hanem felvágott. És olyan szr sajtot tesznek rá, hogy ahelyett inkább megennék még egy vegyszerízű almát a héten.
-Mostanában a szokásosnál is sósabbak a levesek"
PACALT ÉN SEM,SOHA,MERT AZ BÉL!ÁLLATÉ!

"Túl lusta már a Magyar társadalom ahhoz, hogy a helyzeten változtasson, vagy megpróbáljon változtatni. Sajnos ez nem csak ezen a téren ilyen rossz a helyzet. Szép lassan összeomlik az egész társadalom!"
HA MOST A 24.ÓRÁBA MÉG LÉPÜNK,AKKOR MÉG LEHET HOGY TÚLÉLÜNK!!!!!
REMÉNY VAN MÉG!KITARTÁS!GYŐZNI FOGUNK!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése