2009. november 7., szombat

Nem én írtam,de igaz

"A dohányzás egy közösségi érvényesítő segédeszköz. Ahogy szívják a cigit, az elszánt Clint Eastwood fejjel, A gesztus, ahogyan megkínálják egymást, tüzet adnak egymásnak, mind-mind egy apró de jelentős nonverbális kommunikáció. Emellett persze nem utolsó szempont az sem, amikor munka közben fél óránként 10 perc cigiszünetet tartanak, mert hát az jár...

A dohányzás egy pótcselekvés ami segít érvényesülni, önbizalmat sugároz, amivel nemcsak másokat, de saját magukat is becsapják. Szerintem sokkal erősebb és természetesebb a jelleme annak aki dohányzás nélkül is le tud ülni egy másik emberrel szemben és természetesen tud viselkedni. A cigizés a zavar és a feszültség elleplezésére szolgál.

NA ÉS PERSZE AZ EGÉSZSÉG TÖNKRETÉTELÉRE!"

Itt:
http://www.bombagyar.hu/index.php?post=2662
Az egyik komment.
ÉS az igazság sokaknak fáj...
Volt munkahelyemen is a cigiszünetekben köttettek a kitúrási különalkuk,a külön udvari (csak ott lehetett normális oxigénhez jutni,mert az épületben nem,vagy csak évente 1-2-4szer amikor külföldi látogatók kedvéért a légkondit végre emberhez méltó fokozatokra kapcsolták)dohányzóhelyen aminek teteje is van,de valakik zártat akartak mert jaj az eső jaj a hó...én meg néha kimentem oda oxigént,levegőt szívni ha pl hétvégén nem, volt egyáltalán gép szellőztetés az egész "A" épületben...meg ilyenek...vagy pl 20 vagy 24 fok helyett 30-40 re befűtöttek...stb.(Nem ám azt,hogy emberi méretű munkaasztalokat,emberileg elválasztva egymástól,ne csak 100-120cm-seket,egymás vállában ülve a dolgozóknak...és presz lóf*** asztal alatti szekrény...hanem kis 2tenyérnyi értékmegőrző 1-2-3emberenként,ahova még esernyő se fér,nemhogy táska,talán néha egy gyűrt kabát...és persze a többszáz emberre 3-6mellékhelyiség,kaptak is már figyelmeztetést,remélem bírságot is...mert a multinácik nemcsak az adót kerülgetik ki a 3-4évente cégnévváltással és egyebekkel,hanem egyéb kapcsolatokkal lefizetésekkel,benemengedésekkel...érdekes hogy még a 12órás képernyő előtti munkáért nem hallottam hogy kaptak volna vmi bírságot,ami törvényt szerint már 4-6éve járna...)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése