2009. augusztus 27., csütörtök

KULTÚRA

Itt
http://venia.atw.hu/
Kattintsatok a bal oldali menüben
a HOROSZKÓPra lent,és keressetek rá a RÁKra.
Íme:

rák

rák.jpg (23100 bytes)Bolygója: Hold

Alapeleme: Víz

Jelmondata: "Az én otthonom, az én váram!"

Erőkifejtései befelé fordulnak. A szeretett lényt képes azonosítani önmagával, így szeretete az önzés és az önzetlenség ötvözete. Odaadó gondoskodás, testi, lelki szükségletek, hiányok kielégítése az elsőrendű tevékenysége. Szorgalmas, munkás életet él. Gondoskodik a tőle függőkről és jó példát akar mutatni a környezetének.

Képzeletvilágában éli át azt, amit a valóságban nem érhet el. Az erős érzelmi beállítottság arra ösztönzi, hogy biztonságot keressen magának és hogy azt a lehető legrövidebb úton érje el. Jellemző rá, hogy ha megragad valamit az �ollójával�, akkor azt nehezen engedi el. Osztogatja az érzelmeit és a javait, másrészt viszont állandóan birtokolni akarja bőkezűsége alanyát. Félelme, hogy nem lesz mit ennie, meglehetősen valóságos számára. Szorongása: mi lesz, ha megbetegszem és nem tudok annyit keresni, hogy megvegyem a családtagjaimnak, azt amire szükségük van. Ezért sokszor beszél feltételes módban. Született felhalmozó. Érzelmi alapon értelmezi a világot, s magasan fejlett az érzékelése.

Látszólag befogadó és passzív. Nem igazán henyél, lassan megy át élete homokján, cikkcakkban jár, de elkapja a prédáját, és egyedülálló szívósággal kapaszkodik bele. A férfi Rák sokszor bátortalan, a nő pedig habozik, mégis távol állnak a tétlenségtől, attól félnek, hogy becsapják vagy csapdába ejtik őket. Rendkívül leleményes és bárhová utazik, könnyen megteremti a saját bázisát. Otthonában találja meg a melegségét, biztonságát. Az otthon képviseli a múltat, az embergyökereit.

Szeszélyes, sértődékeny, nehezen felejti el megélt érzelmeit. Az akadályokat inkább megkerüli vagy kivárja, hogy megszűnjenek. A nyílt konfliktust nehezen viseli el, inkább begubózik. Intuitív, empatikus, romantikus.

Rendkívül jó a memóriája. Emlékszik a találkozás illataira, színeire, a szavakra, érzésekre. Ahhoz, hogy a Rák elmondja titkos álmait, meg kell nyerni a bizalmát. Lehet, hogy könnyen feloldódik, de ha elárulják, sokáig nem felejti el. Szereti tartogatni a dolgokat, számára nincs különbség a tárgy emléke és a tárgy között. Éreznie kell, hogy kívánják és szeretik. Természeténél fogva bizonytalan, így próbára teszik azokat, akik azt mondják, hogy szeretik őt. Egyensúlyozik az állandóan változó hangulatai és a tartós érzelmi kapcsolatok iránti szükségletei között. Ha egyszer odaadta a szívét, tökéletes az elkötelezettsége.

Jó szülő, örömét leli a gyermekeiben és örömmel gondoskodik róluk. Nem szabad túlságosan védelmeznie a gyerekeit, mert megfoszthatja őket attól, hogy a saját hibáikból tanuljanak. Fő célja, hogy a jelenben éljen. Törődik mások igényeivel, érzékeny valamennyi érzelemre és valamennyi emberi állapotot megért. Gyakran alulértékeli magát. Lírai érzéke ellenére mégsem mélyül el a művészetekben.

Rák nő:

- álmodozó nő

- testalkata változó, termete alacsony, illetve középmagas

- nagy szíve van, érzelmeit sokszínűen, árnyaltan fejezi ki

- igen érzékenyen reagál társa mondataira, gesztusaira

- csak annak a férfinak van esélye nála, aki kitartóan udvarol és erős vágyat érez arra, hogy megfejtse a belső világát is

- őszinte és hűséges

- házias, szeret rendet tartani

- a Rák nő csak akkor engedi közel a partnerét, ha az nyitott az ő érzelmi világára

- fontosak számára a szentimentális, romantikus pillanatok

- kedves, anyáskodó

- jó anya

Rák férfi:

- gyengéd férfi

- hűvös viselkedésű, tartózkodó, legalábbis az ismerkedés kezdetén

- az igazi szeretet számára azt jelenti, ha partnere akarja őt

- megértő és gondoskodó

- igényli, hogy szerelme összhangban legyen vele

- őszinte, igaz kapcsolatot keres

- követi környezete érzelmi hullámzásait, ezért gyakran elérzékenyül

- házasságban hűséges

- az otthoni együttlét mellett fontosak számára a közös programok is

- jó férj, jó apa, aki szeret hazatérni

- szívesen végez házimunkát

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése